Inloopmiddag Hippolytushoes

Zaterdag 10 februari  14.00 uur

Op deze inloopmiddag komt de Vriendenkring van het Historisch kostuum naar het Hippolytushoes. De Vriendenkring verzamelt en behoudt historische kostuums, sieraden en accessoires uit de periode van drie eeuwen uit drie provincies: Groningen, Friesland en Drenthe, ze showen de kleding en geven uitgebreid uitleg over de gebruiken.

Zij stellen zich ten doel dit cultureel erfgoed in stand te houden.

vriendenkring 1

Deze middag wordt muzikaal omlijst door het duo Ephraim, die op viool en accordeon Zweeds georiënteerde klanken zullen laten horen. Voor koffie en thee wordt gezorgd en na afloop is er een hapje en een drankje.

De inloopmiddag is voor iedereen gratis toegankelijk.