Kursus Grunneger Historie

Moi Lu,

Aan ’t end van daarde kursusjoar hebben wie vroagt of ter nog lu binnen dij veur vaaierde joar noar kursus Grunneger Historie willen, omreden dat ter nog wel tien lezzen op plaank  liggen. Hoast vatteg lu willen geern nog een joar deur. Omdat de nije kepiddels nait ien bouk stoan binnen der van meester zien aigen pampieren kopieën moakt, hier en doar het meester der al wel wat bie maggeld. Alle nije kepiddels veur vaaierde joar worden op eerste les oetlaangd en ze kosten mit mekoar mor € 6,00. Eerste keer dat je kommen dus extroa geld mit nemen.  Wat ons aanbelangt, kin vervolgkursus op Ewsum begunnen op moandag 28 septemmer, soavends om haalf aacht, hieronder alle doatems op een riegje.

pl1

Stee: Ewsum, Oosterboeren 1 9991 NB Middelsom

Doatems seizoen: 2015/2016:

-28 septemmer
-12 oktober
-26 oktober
-9 novemmer
-23 novemmer
-7 desemmer
-11 jannewoarie
-25 jannewoarie
-8 feberwoarie
-22 feberwoarie

pl2

"Van dou en nou op t Hogelaand" 2015-2016

Moi Lu,

Wie binnen aan end van de cursus Grunneger Historie.

Mor as ter nou nog lu binnen dij veur t vaaierde joar noar kursus Grunneger Historie willen, din is doar wel n mouw aan te pazen, omreden dat ter nog wel elf lezzen liggen. Dij stoan vanzulf nait ien t bouk, mor kinnen wel kopieerd worren, dat kost per oavend om en bie dareg eurosent p.p.

Der is niks op tegen as ter nog nije kursisten bie kommen, dus neem femilie of vrunden mor mit.

Omreden dat de kepiddels veur t vaaierde joar nait ien lesbouk stoan zitten der maank lesstof gain ploatjes, ieder oavend worren om en bie vief fotokopies A-4 oetlangd van nije les.

De lezzen dij nog op plaank liggen hebben as onderwaarp:

1. Over schillers van “De Ploeg”

2. Over bestuurders, orde en regel en t opdailen ien gemaintes

3. Grunneger keur, zulver van Stad en Ommelaand

4. 2e wereldoorlog op t Hogelaand

5. Amsterdammer Schoul op t Hogelaand

6. 1834, Ollerom en domie, De Cock

7. Jokkob Tilbussscher K.J.zn. 1876-1958

8. Van boer en knecht, vraauw en maaid

9. Over Vraize Vrijhaid tot Karel V ien 1536 laandheer wer

10. Mit snik, traain of bus noar Stad

11. Van Tiggeloars en tiggelwaarken, tiggeldobben en tiggelpoepen.

"Van dou en nou op t Hogelaand" 2013-2014

“Van dou en nou op t Hogelaand”

Mit een poar week goan wie der weer maank en willen wie joe nogmoals aan de doatems herinnern veur nije lezzen van Hogelandster kultuur en historie ien t Grunnegers.

Wat ons aanbelangt, kin vervolgkursus op Ewsum begunnen op moandag 23 septemmer, soavends om haalf aacht, hieronder alle doatems op een riegje.

Ervoarens oet vervangen joaren leren, dat ter aait lu binnen, dij om wat veur reden ook, gain kaans zain om ien twijde of daarde joar der weer bie te weden. Doarom is ter niks op tegen as ter nog nije kursisten bie kommen.

Eerste tien lezzen hemmen zai din nait volgd, mor dat holt nait ien, dat zai aansloeten missen, omreden ieder les staait op homzulf. Ainegste wat nije kursisten doun mouten is t lesbouk kopen.

Stee: Oosterboeren 1 9991 NB Middelsom

Doatems seizoen 2013/2014:

23 septemmer

4 novemmer

18 novemmer

2 dezemmer

16 dezemmer

13 jannewoarie

27 jannewoarie

10 feberwoarie

"Van dou en nou op t Hogelaand" 2014-2015

Moi Lu,

Wat ons aanbelangt, kin vervolgkursus op Ewsum begunnen op moandag 22 septemmer, soavends om haalf aacht, hieronder alle doatems op een riegje.

Ervoarens oet vervangen joaren leren, dat ter aait lu binnen, dij om wat veur reden ook, gain kaans zain om ien daarde joar der weer bie te weden. Doarom is ter niks op tegen as ter nog nije kursisten bie kommen.

Eerste twinneg lezzen hemmen zai din nait volgd, mor dat holt nait ien, dat zai aansloeten missen, omreden ieder les staait op homzulf. Ainegste wat nije kursisten doun mouten is t lesbouk kopen.

Stee: Ewsum, Oosterboeren 1 9991 NB Middelsom

Doatems seizoen: 2014/2015:

22 septemmer

03 novemmer

17 novemmer

01 dezemmer

15 dezemmer

05 jannewoarie

19 jannewoarie

02 feberwoari

“Van dou en nou op t Hogelaand” 2012-2013

Met veel genoegen kunnen we u mededelen dat Kees Reinders de cursus:

“Van dou en nou op t Hogelaand” nog een keer wil geven, en wel op Ewsum.

We nodigen dan ook iedereen uit om mee te doen en te genieten van de wetenswaardigheden die Kees ons allemaal kan vertellen over de geschiedenis en gewoontes van dit gebied.

Het belooft een gezellige en interactieve cursus te worden. Het zijn in totaal 31 lessen, verdeeld over 3 seizoenen: 2012/2013, 2013/2014 en 2014/2015

De wintermaanden zullen omvliegen!

De cursus is gratis.

U hoeft alleen het boek  “Van dou en nou op t Hogelaand”  aan te schaffen voor € 32,50 en er wordt een bijdrage van € 4,00 per avond gevraagd voor de koffie/thee.

De cursus wordt gegeven in authentiek Gronings, U hoeft het zelf niet te kunnen spreken, verstaan is voldoende.

De inschrijving sluit op 10 oktober 2012.

Opgeven bij:      Kees Geut

Oudeschoolsterweg 13

9991 CP  Middelstum

tel.: 0595-552636